Beleid

Beleid

Column Hans van Dartel | Een moordvak

Om de zoveel tijd is het raak. Een verpleegkundige die ervan wordt verdacht een aantal mensen uit hun lijden te hebben verlost en bijgevolg wordt vastgezet voor moord.
Beleid

Richtlijnen | Mantelzorg

De Richtlijn Mantelzorg helpt verpleegkundigen te reflecteren op hoe zij mantelzorgers het best kunnen ondersteunen.
Beleid

Nieuw Kompas wijkverpleging en verpleeghuiszorg

Meer maatwerk en minder administratieve last. Dat zijn beoogde voordelen van het nieuwe Kompas voor verpleeghuiszorg, wijkverpleging en zorg thuis.
Beleid

Opinie | Deltawerken

Laten we verpleegkundige visies van eigen bodem koesteren en verder uitwerken.
Beleid

Column Firmin Polderman | Calimero is dood

Als oud-verpleegkundige en organisatieveranderaar beschouw ik de verpleegkundige als de belangrijkste smaakmaker om de noodzakelijke veranderingen binnen de gezondheidszorg te leiden en vorm te geven. Maar dat is niet te zien in de praktijk. Dat is vreemd, want er liggen zoveel kansen voor verpleegkundigen.
Preventie

Nieuw: special obesitas voor zorgverleners

Het aantal mensen met obesitas stijgt al 40 jaar. Wat zijn aandachtspunten in de zorg voor deze groep? Lees het in de Special obesitas van Tijdschrift voor Verzorgenden (TVV). Die is nu te bestellen.
Beleid

Aandacht voor leefstijl in het ziekenhuis

Twee op de drie ziekenhuizen zien het belang van leefstijl in. Dat blijkt uit onderzoek onder leden van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra.
Beleid

Richtlijnen | Zorgmijding

Iemand kan afzien van zorg terwijl die mogelijk wel nodig is. Wat zegt de richtlijn Signalering en omgaan met zorgmijding in de eerste lijn?
Beleid

‘Meer passende woonzorg vermindert druk op verpleeghuizen’

Maak onderscheid tussen ouderen die verpleeghuiszorg het hardst nodig hebben en ouderen voor wie (nog) kan worden volstaan met een beschutte woonvorm of zorg thuis. Dat staat in een advies van Zorginstituut Nederland.
Beleid

Uitgelicht | Verantwoord antibioticagebruik

Deze studie onderzocht welke activiteiten, zoals voorgesteld door de internationale verpleegkundige organisaties, verpleegkundigen in de directe patiëntenzorg uitvoeren bij antibioticagebruik.

Uitgelicht congres

Hét Dementie congres

Congres De overgang

Cultuursensitieve Zorg Congres