Kwaliteit

Kwaliteit

Betere kwaliteit van leven na de IC-opname

Minder IC-patiënten met een delier en minder mensen die na hun vertrek van de intensive care kampen met gezondheidsklachten. Daaraan kunnen verpleegkundigen bijdragen, zegt de nieuwe hoogleraar Mark van den Boogaard.
Kwaliteit

Taalgebruik in de zorg

Auteurs: Christine Boers-Doets en Aart Eliens ‘Verpleegkundigen staan tot nu toe – anders dan bijvoorbeeld specialisten – niet slecht bekend als het gaat om duidelijk en patiëntvriendelijk taalgebruik.’ Dit citaat komt uit een oudere studie over negen verpleegkundige diagnostische labels.1 De vraag is of de taal die door helpenden, verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten wordt […]
Kwaliteit

Krachtenbundeling voor betere palliatieve zorg

Mensen in de laatste levensfase moeten betere palliatieve zorg krijgen in hun eigen omgeving. Dit is een belangrijk doel van het nieuwe Landelijk Lectorenplatform Palliatieve Zorg, een initiatief van zes hogescholen.
Opleiding

Uitgelicht | Hbo-verpleegkundigen die verzorgenden coachen

Verpleegkundigen onderzochten de ervaringen en behoeften van verzorgenden met betrekking tot coaching door hbo-verpleegkundigen in de verpleeghuissetting.
Kwaliteit

Word referent en beoordeel TvZ-artikelen

Wil jij een bijdrage leveren aan de kwaliteit van TvZ-artikelen en daarmee uiteindelijk het niveau van de verpleegkunde verder verhogen? Word dan referent en beoordeel conceptartikelen.
Kwaliteit

‘Beperkte bezoektijden ziekenhuis niet meer van deze tijd’

Schaf in ziekenhuizen de standaardbezoektijden van twee keer drie kwartier af. Familieleden en mantelzorgers moeten langer en vaker bij hun naaste kunnen zijn, zegt lector Anne Eskes.
Kwaliteit

Onderzoek | Redactioneel Anja Brunsveld-Reinders: Interprofessioneel

In de gezondheidszorg maakt de traditionele hiërarchie plaats voor interprofessioneel samenwerken. Maar samenwerken is niet vanzelfsprekend.
Kwaliteit

Column Jacqueline de Leeuw | Blijf een dier

Leren omgaan met technologieën en (digitale) systemen vraagt veel van zorgverleners.
Kwaliteit

TvZ Kennistoets: Persoonsgerichte zorg in verpleegkundige leernetwerken

Persoonsgerichte zorg sluit aan bij de persoonlijke behoeften in het dagelijks functioneren van de patiënt als persoon. Verpleegkundigen en verzorgenden willen graag persoonsgericht werken. In dit onderzoek wordt beschreven hoe zij dat doen.
Kwaliteit

Seksualiteit in het verpleeghuis

Het is belangrijk aandacht te hebben voor seksuele behoeften van verpleeghuisbewoners.

Uitgelicht congres

Congres Zorgonderwijs Vernieuwers