Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgorganisatie opent coronatestlocatie voor medewerkers

gerben
Medewerkers van Amstelring kunnen sinds woensdag 24 november terecht op een coronatestlocatie van hun eigen zorgorganisatie. Dat biedt hun de mogelijkheid zich op elk gewenst moment te laten testen dicht bij hun werk.
Foto: Stock.Adobe.com / weyo

‘Bij de GGD’en is het nu zo druk, dat medewerkers met aan corona gerelateerde klachten soms wel twee dagen moeten wachten voordat ze getest kunnen worden. Met alle gevolgen van dien. Daarom biedt Amstelring nu zelf de mogelijkheid van een officiële PCR-test aan.’ Dat zegt Trudy Roek, projectleider bij Amstelring.

Zij vervolgt: ‘Snel kunnen testen is noodzakelijk om nieuwe uitbraken in onze woonzorgcentra, verpleeghuizen en bij mensen thuis te voorkomen. En om alle medewerkers gezond aan het werk te houden. Want we hebben iedereen hard nodig in de zorg, behandeling, begeleiding en ondersteuning.’ In de komende weken opent Amstelring een tweede en derde testlocatie.

Amstelring biedt zowel verpleeghuiszorg als thuiszorg. De eigen coronatestlocatie ging van start in de week dat Conny Helder, bestuurslid van branchevereniging ActiZ, de noodklok luidde over de problemen in de thuiszorg. In de Volkskrant zei ze: ‘Onze thuiszorgmedewerkers moeten voortdurend nee verkopen. Het ziekteverzuim is hoog, er zijn veel vacatures en alle zorg die uit het ziekenhuis komt stroomt onze kant op.’