Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

De verpleegkundige van de toekomst

Dieuwke de Boer
De krapte op de arbeidsmarkt is groot, zeker in de zorg. En die krapte zal in de toekomst naar verwachting nog verder toenemen. Daarom is het belangrijker en urgenter dan ooit om het vak van verpleegkundige nog aantrekkelijker te maken. De afgelopen jaren werkten de NFU en de umc’s hier samen aan met het programma Verpleegkundigen Innoveren & Professionaliseren (VIP). Het programma is eind 2022 afgerond. Wat leverde dit op?
De NFU en de umc's werkten met het VIP-programma aan het aantrekkelijker maken van het vak verpleegkunde. © Wild Awake/stock.adobe.com

Het doel van het VIP-programma was om het vak van verpleegkundige voldoende mee te laten ontwikkelen met de snel veranderende zorg. Dit gebeurde door gedifferentieerd verpleegkundig werken te implementeren in de umc’s. Het idee is dat differentiëren verpleegkundigen zou moeten behouden voor het vak, dankzij de hogere zorgkwaliteit in de umc’s en extra loopbaanmogelijkheden voor de verpleegkundigen.

Kwaliteit omhoog

In de meeste umc’s zijn proeftuinen georganiseerd. Daaruit bleek dat de kwaliteit van zorg inderdaad omhoog ging wanneer er verschillende verpleegkundige functies op de afdeling waren. Inmiddels werken alle umc’s lokaal aan een toekomstgericht programma voor verzorgenden en verpleegkundigen onder leiding van een programmaleider. Dit zorgt ervoor dat de beweging die met het VIP-programma is ingezet in alle umc’s gegarandeerd is.

Resultaten VIP-programma

Het VIP-programma leverde verschillende producten op, die je kunt terugvinden in de eindrapportage. Een mooi voorbeeld is de matrix met heldere beschrijvingen van alle zeven verschillende rollen die verzorgenden en verpleegkundigen kunnen hebben: verzorgende, verpleegkundige, regieverpleegkundige, verpleegkundig opleider, verpleegkundig wetenschapper en verpleegkundig specialist. Deze laatste twee zijn voorbeelden van functies waarin patiëntenzorg wordt gecombineerd met onderzoek of onderwijs. Deze nieuwe functies laten mooi zien dat er dankzij functiedifferentiatie meer loopbaanmogelijkheden zijn gekomen, zo is te lezen in een artikel over het VIP-programma op de website van RN2Blend.

VIP-filmpjes ter inspiratie

Ook zijn er drie VIP-filmpjes gemaakt om inspiratie te bieden over verschillende ontwikkelmogelijkheden voor verpleegkundigen. Deel 1 gaat over de regieverpleegkundige functie. In deel 2 vertellen verpleegkundigen uit MUMC+, Erasmus MC en UMCG wat het met hen doet om invloed uit te oefenen op verpleegkundig beleid. En in deel 3 vertellen verpleegkundig wetenschappers uit Radboudumc en UMC Utrecht over hoe zij zorg en wetenschappelijk onderzoek combineren.

Bekijk hier de eindrapportage van het VIP-programma.

1 REACTIE

  1. Mooi project en voorbeeldige positie om verpleegkundig beroep te ontwikkelen. De UMC wereld ( waar ca 12% van de Nederlandse verpleegkundigen werkzaam zijn) is bevoorrecht: logisch klimaat om over research en proeftuinen te beschikken en relatief veel hoog opgeleide collega’s te betrekken. Maar toch: het is gerealiseerd en uitkomsten zijn nu beschikbaar: misschien alleen snel “uitrolbaar” in algemene ziekenhuizen en qua voorbeeld meer inspirerend voor de ca 50% verpleegkundigen in GGZ, VVT, GHZ en overige (kleine) deelbranches!