Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe podcast Nursing: De Goed Nieuws Show

Dieuwke de Boer
Ken je De Goed Nieuws Show al? In deze podcast praat Nursing je elke maand in een half uurtje bij over al het goeds dat er in verpleegkundeland gebeurt. Inmiddels zijn er twee afleveringen van De Goed Nieuws Show uitgebracht, die je onder andere via Spotify kan beluisteren.
Met de podcast De Goed Nieuws Show Nursing ben je in een half uurtje bijgepraat over al het goeds in verpleegkundeland. © Africa Studio / stock.adobe.com

In de eerste aflevering van De Goed Nieuws Show vertelt wijkverpleegkundige Christiane Schrijver hoe het was om Conny Helder, minister voor Langdurige Zorg en Sport, te interviewen. Voormalig verpleegkundige Irene Nieboer legt uit waarom het zo mooi is om met de Bedside Singers voor hospicepatiënten te mogen. Daarnaast legt Hester Vermeulen, hoogleraar Verplegingswetenschap uit wat we kunnen verwachten van de wet zeggenschap in de zorg die vanaf 1 juli ingaat. Tot slot leest Nursing-columnist Barbara van Ede de column voor die ze schreef voor haar dochter die hbo-v doet.

Alleen maar goed nieuws

In de tweede aflevering van De Goed Nieuws Show komt onder andere Nathalie Mulder aan het woord. Zij is senior verpleegkundige op de AOA van Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. Via een goed doel regelde zij ‘even’ een kast waarin mobiele telefoons van patiënten kunnen worden opgeladen. Ook krijg je een kijkje in de strijd die Jennifer Bergkamp, verpleegkundige in de wijk en Nursing-columnist, voert tegen bureaucratie. En Esther Flikkema, senior verpleegkundige op de longafdeling van het UMCG in Groningen kwam samen met collega Anneke Bouma met een kruiwagen vol verspilde medicatie naar de pitch van een UMCG-wedstrijd voor duurzaamheid. Ze wonnen de wedstrijd. In De Goed Nieuws Show vertelt Esther wat ze gaan doen met de 50.000 euro die ze hebben gewonnen. Al laatste draagt Nursing-columnist Barbara van Ede ook deze keer weer voor uit eigen werk: deze keer is dat een column over de kleding en douchespulletjes die haar team op de afdeling verzamelt voor minder bedeelde patiënten.

Nieuwsgierig geworden? Beluister De Goed Nieuws Show via Spotify.