Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Goed bezochte viering 50 jaar hbo-v-opleiding: toen-nu-straks

gerben
Ruim 900 bezoekers hebben op donderdag 22 september het 50-jarig bestaan van de hbo-v-opleiding gevierd. Het thema: toen-nu-straks.
Foto HAN

Alumni van de opleiding, oud-medewerkers, relaties uit het beroepenveld, medewerkers en studenten waren op twee plekken welkom. De Vasim in Nijmegen en het Beatrix Theater in Utrecht. De lustrumviering was georganiseerd door een projectteam dat bestond uit medewerkers van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en Hogeschool Utrecht (HU). De bezoekers kregen onder meer workshops aangeboden: over verpleegkundig leiderschap, lessen uit de coronazorg, de bijdrage van technologie, professionele identiteit, de toekomstige zorg en zorginnovatie.

Keynote speaker was Evelyn Finnema, chief nursing officer bij het ministerie van VWS, hoogleraar verplegingswetenschap en onderwijs aan het Universitair Medisch Centrum Groningen en lector van NHL Stenden Hogeschool. Bezoekers konden haar persoonlijk zien in Utrecht en via een video wall volgen in Nijmegen. Finnema sprak onder meer over professionele identiteit: ‘Je moet weten waar je voor gaat en waar je voor staat. Wat je wél en niet kunt en waar je wel en niet verantwoordelijk voor bent.’ Ze ging ook in op verpleegkundige zeggenschap, mooi samengevat in de woorden ‘Heb invloed!’

Een videoverslag vind je op: https://trajectum.hu.nl/feest-hbo-verpleegkunde-bestaat-50-jaar/