Home TvZ-Kennistoets

TVZ Kennistoets

TvZ Kennistoets: Stepped Wedge Clinical Trial

In de evaluatie van complexe verpleegkundige interventies staan de belangen van onderzoek, interventie en dagelijkse praktijk soms op gespannen voet met elkaar. Een stepped wedge clinical trial houdt rekening met alle belangen.

TvZ Kennistoets: Ondersteuning van indicatiestelling

Ongewenste praktijkvariatie in de wijkverpleegkundige indicatiestelling is een probleem. Hoe kan het worden gereduceerd, zodat de kwaliteit en eenduidigheid van indicatiestelling verbeteren? Dit is onderzocht bij thuiszorgorganisatie RST Zorgverleners.

TvZ kennistoets: Continue monitoring van vitale waarden

Is continue monitoring van vitale waarden (CMVW) met sensors haalbaar op de verpleegafdeling? Via twee studies probeerden we hierin meer inzicht te krijgen.

TvZ Kennistoets: Integrative reviews

Een integrative review biedt de mogelijkheid een verband te leggen tussen wetenschappelijke onderzoeken met verschillende designs.

Wat is de TVZ Kennistoets

Vanaf februari 2022 vind je om de maand op TvZnext.nl en in TvZ-magazine twee artikelen met een online kennistoets. Deze kennistoetsen leveren ieder 2 accreditatiepunten op voor het kwaliteitsregister V&V. Dat zijn er 24 in een jaar! Ook maak je kans op mooie prijzen. Doe mee!  Lees hier hoe het werkt.