Home Nieuws

Nieuws

‘Meer professionele zeggenschap verpleegkundigen’

Steun het actieplan om professionele zeggenschap van verpleegkundigen te verbeteren. Daartoe roept de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen op in een brief aan de vaste Kamercomissie voor VWS.

‘Delier is nog te vaak reden voor palliatieve sedatie’

Paul Vogelaar is expert delier. Op dinsdag 23 november kun je hem ontmoeten via ExpertHouse, een gratis online sessie om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. Exclusief voor abonnees.

De terugvraagmethode vergroot de effectiviteit van zorg

‘Ik wil weten of ik het goed heb uitgelegd. Wilt u me vertellen wat ik gezegd heb?’ Maandag 4 oktober was landelijke Terugvraagdag, georganiseerd door Pharos.

Wijkverpleegkundigen V&VN gaan samen met het NWG

De wijkverpleegkundigen binnen V&VN slaan de handen ineen met het Nederlands Wijkverpleegkundigen Genootschap (NWG). Vanaf 1 januari 2022 is sprake van één partij.

Tips voor samen beslissen

Slaag jij erin de patiënt samen met jou te laten beslissen? Zo vergroot je de kans dat die tevreden is over de genoten zorg en zich aan de afspraken houdt.

‘Experiment bekostiging wijkverpleging gaat niet ver genoeg’

Het experiment per 2022 met andere bekostiging van de wijkverpleging is een stapje in de goede richting, maar doet nog lang geen recht aan het vak. Dat zegt Marjolein Zilverentant.

De waarde van kunst in de zorg

Kunst heeft waarde in de langdurige zorg. Het brengt plezier, positiviteit en diepgaand contact én het daagt uit. Dat blijkt uit onderzoek.

Welk digitype ben jij?

Hoe vaardig zijn verpleegkundigen om verschillende vormen van technologie toe te passen? Daar kom je snel achter met een test.

De paradox van lijstjes

Verpleegkundigen hebben behoefte aan lijstjes. Maar als zo’n document eenmaal is ontwikkeld, wordt er vaak weinig gebruik van gemaakt.

TvZ zoekt leden redactieraad Onderzoekkatern

Heb je je hart verpand aan verpleegkundig onderzoek en wil je anderen net zo enthousiast maken? Dan is deelname aan de nieuw te vormen redactieraad van het Onderzoekkatern van TvZ wellicht iets voor je.