Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundigen vinden duurzaamheid belangrijk en willen meer ondersteuning

Voor duurzaamheid op het werk willen de meeste verpleegkundigen en verzorgenden die op een enquête van Nursing en TVZ reageerden zelf verantwoordelijkheid nemen. Maar ze voelen zich daarin niet gesteund door hun werkgever, schrijft Nursing.
Er is bij verpleegkundigen veel ergernis over verspilling van materiaal en medicijnen, blijkt uit een enquête van Nursing en TVZ. © TR Design / Fotolia

De enquête is verspreid onder lezers van Nursing en TVZ, in samenwerking met deduurzameverpleegkundige.nl. Ruim 1.500 zorgprofessionals reageerden, waaronder 1.100 verpleegkundigen. Zij vinden in ruime meerderheid (73%) duurzaamheid op het werk belangrijk genoeg om daarin zelf hun verantwoordelijkheid te nemen. Maar werkgevers moeten hen daarin wel meer ondersteunen, zeggen de meesten. Slechts iets meer dan een kwart ziet een actief beleid rondom duurzaamheid bij hun organisatie.

‘Organisatie moet zich op duurzaamheid profileren’

Nursing schrijft in het Premium-artikel over de duurzaamheidsenquête dat een ruime meerderheid van de respondenten, namelijk 84%, wil dat de organisatie zich actief inzet en profileert als duurzame organisatie. ‘Om persoonlijk of in het team duurzamer te gaan werken, zou het helpen als er organisatie-breed beleid op het thema wordt gevoerd (65%). Maar wie je daarover binnen de organisatie moet aanspreken, weet meer dan de helft niet (55%).

Meer resultaten staan in het artikel op nursing.nl van 5 oktober 2022 (auteur Edith Tulp).