Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meld je aan voor de Anna Reynvaanlezing

adriaansen
Verpleegkundige leiderschap en de uitstraling daarvan op de gezondheidszorg. Daarover spreekt Greta Cummings tijdens de Anna Reynvaanlezing 2021 op woensdag 12 mei. Meld je nu aan.

De Anna Reynvaanlezing is nuttig voor iedereen met interesse in de gezondheidszorg. Wie een rol speelt bij innovaties in de zorg en de beeldvorming van het beroep, kan er helemáál zijn voordeel mee doen. Je bent dan ook van harte uitgenodigd je aan te melden.

Jaarlijks organiseert Amsterdam UMC samen met TvZ, Hogeschool van Amsterdam en Hogeschool Inholland de Anna Reynvaanlezing. Spreker ditmaal is decaan/professor Verpleegkunde Greta Cummings uit Alberta, Canada. Vanwege COVID-19 is de lezing dit jaar alleen online te volgen.

Invloed op kwaliteit

Cummings gaat in op verpleegkundig leiderschap. Dat is breder dan leidinggeven. Het draait om de invloed van verpleegkundigen op de kwaliteit van het vak. Op welke manier neem je verantwoordelijkheid? En hoe maak je nóg meer het verschil? Cummings zegt: ‘Verpleegkundig leiderschap is: in staat zijn om het heden te zien voor wat het werkelijk is, de toekomst te zien voor wat deze zou kunnen zijn en dan actie te ondernemen om die kloof te dichten’.