Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek | Redactioneel Anja Brunsveld-Reinders: Een nieuw hoofdstuk

Dit is mijn laatste Redactioneel van het jaar. Daarin is het een goed gebruik om terug en vooruit te blikken.
Anja Brunsveld-Reinders

Veel verpleegkundig onderzoekers uit verschillende sectoren hebben in het afgelopen jaar weer de weg gevonden om de resultaten van hun onderzoek te presenteren in de vorm van een artikel binnen het onderzoekskatern van TVZ verpleegkunde in praktijk en wetenschap.

In dit geval is dit ook mijn laatste column als hoofdredacteur van het onderzoekskatern. Twee jaar geleden nam ik het stokje over van Anne Eskes en Catharina van Oostveen. In de afgelopen periode heb ik met veel plezier samen met de redactieleden Monique van Dijk (hoogleraar verplegingswetenschap) , Mireille de Vos (docent en onderzoeker hbo-v) en Marleen Lovink (postdoc onderzoeker) de inhoud van het onderzoekskatern samengesteld.

Tijdens de eerste kennismaking van beide TvZ-hoofdredacteuren, Henk Rosendal en ik, hebben wij de wens uitgesproken de externe redactie en onderzoeksredactie samen te voegen. Het afgelopen jaar verkenden wij hoe dit vorm kon krijgen. Samenvoegen betekent afscheid nemen van ingesleten werkwijzen én geeft de mogelijkheid na te denken over aanpassingen, zodat het vaktijdschrift TvZ een groter bereik kan hebben onder (student)verpleegkundigen en verpleegkundig onderzoekers.

We hebben onder meer gewerkt aan: aangepaste auteursrichtlijnen, sjablonen die behulpzaam zijn bij het schrijven van het artikel en het uitbreiden van het aantal woorden voor de rubriek Proefschrift, waardoor de inhoud van een proefschrift nog meer tot zijn recht komt.

De redactieleden van het onderzoekskatern nemen zeker geen afscheid. Ons doel en onze inzet blijven hetzelfde: ervoor zorg dragen dat (student)verpleegkundigen en verpleegkundig onderzoekers de resultaten van hun verbeterprojecten en verpleegkundig onderzoek kunnen publiceren in TvZ. Wij kijken reikhalzend uit naar dit nieuwe hoofdstuk en naar ingezonden artikelen. Voor nu wensen wij jullie namens de TvZ-onderzoeksredactie een goed uiteinde en een voorspoedig nieuwjaar. Tot in 2024!

Anja Brunsveld-Reinders