Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Expert Netwerk Verpleegkunde gelanceerd, doe ook mee!

Yolanda Stil
TVZ en Nursing hebben het Expert Netwerk Verpleegkunde gelanceerd. Dit netwerk van en voor (ex-)verpleegkundigen heeft als doel kennis te delen.
Foto: Arno Massee

Het netwerk stimuleert verpleegkundigen en experts met elkaar in contact te komen en elkaar te inspireren en verder te brengen. Het Expert Netwerk Verpleegkunde bestaat uit de abonnees van Nursing en TvZ, beide redacties en bij de aftrap zo’n 40 experts. Dat aantal kan nog groeien!

Dit zijn de experts

Vanuit TVZ en Nursing zijn experts uitgenodigd aan het netwerk deel te nemen. Via de redactie van TvZ zijn dat vooral docenten, projectleiders en onderzoekers. Vanuit de Nursing-redactie gaat het grotendeels om collega’s die dicht bij de patiënt werken. Zo heeft de ene collega veel kennis over en ervaring met de VAR, terwijl de andere expertise heeft opgebouwd in het onderwijs en onderzoek: het netwerk verbindt verpleegkundigen in de volle breedte.

Doel

Verpleegkundigen verder helpen in hun ontwikkeling, dat is het doel van dit netwerk. Nursing en TvZ hebben een groot en divers bereik binnen de beroepsgroep. Met de samenwerking tussen de vaktitels ontstaat de unieke kans kennisontwikkeling en praktijkervaring met elkaar te verbinden, ideeën een podium te geven en ontwikkelingen te versnellen.

Het netwerk is een mooie plek om verpleegkundig leiderschap te tonen; om elkaar te inspireren. Als expert binnen het netwerk is het interessant om te delen waar je mee bezig bent, wat je beweegt en hoe je anderen verder kunt helpen binnen het vak. Of op zoek te gaan naar hoe anderen jóu verder kunnen helpen.

Als abonnee van Nursing of TvZ kun je binnen het netwerk op zoek gaan naar antwoorden die je verder brengen in bijvoorbeeld het verbeteren van zorg binnen je eigen afdeling en niet te vergeten je eigen ontwikkeling! Het netwerk bestaat stuk voor stuk uit collega’s die de bloei van hun vak én hun eigen groei hoog hebben zitten.

Doe mee!

De redacties van Nursing en TvZ hopen dat je het netwerk wil laten groeien. Enthousiast? Leuk! Vind je dat jij expert bent op een bepaald gebied binnen de verpleegkunde en wil je kennis delen met collega’s of bijvoorbeeld feedback bij anderen ophalen? Meld je dan hier aan.

Verpleegkundig leiderschap

Bezoekers van de website VerpleegkundigLeiderschap.nu belanden voortaan op een themapagina binnen TVZdirect. Het thema ‘leiderschap’ is sterk verbonden met TvZ. De grondleggers van Verpleegkundigleiderschap.nu, Hester Vermeulen, Pieterbas Lalleman en Johan Lambregts, zijn van mening dat de website zijn werk heeft gedaan: het op de kaart zetten van het thema leiderschap binnen de verpleging. Zij dragen het stokje nu graag over aan TVZ en Nursing, die als vaktitels binnen de volle breedte van de verpleging hieraan verder vorm en inhoud kunnen geven. Het nieuwe Expert Netwerk Verpleegkunde, een platform voor kennisdeling en inspiratie van verpleegkundigen, is daar een tastbaar voorbeeld van.

2 REACTIES

  1. Mooi initiatief! Eigenlijk zijn alle verpleegkundigen, na enige ervaring in de praktijk, expert in het verlenen van individueel verpleegkundige zorg aan haar/hem toevertrouwde patiënten. Maar je kunt van collega’s altijd weer “bijleren”. Deel dus jouw bevindingen, vragen of beroepsmatige zorgen. Zo vermoed ik dat als een nieuw kabinet alle medisch specialisten tot loondienst weet te verleiden, dat ook voor onze eigen zzp collega’s aan de orde kan komen. Misschien daarom nu reeds gaan omzien naar een passende verpleegkundige functie in loondienst?

  2. Lees alle reacties