Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De eerste digitale nieuwsbrief van TvZ

adriaansen
Een primeur: de eerste digitale nieuwsbrief van TvZ is een feit. Iedereen die zich heeft aangemeld, heten we van harte welkom. Wie zich nog niet heft ingeschreven, kan dit doen via: www.tvznext.nl/nieuwsbrief/.
Foto: Kurhan/Fotolia

Lezers van de gratis TvZ-nieuwsbrief ontvangen elke maand actuele berichten, opinies en artikelen die ingaan op recente ontwikkelingen binnen de verpleegkundige praktijk en wetenschap.

Opinie delen

Aarzel niet ons uw opinie over een voor u belangrijke kwestie in de verpleging te laten weten, zodat deze kan worden gedeeld met de andere lezers. Hopelijk voelen zij zich aangesproken en zijn ze bereid hun mening daartegenover te zetten.

Rijk archief

TvZ heeft in de loop der jaren een rijk archief opgebouwd, zowel met het tijdschrift als online. Als er aanleiding toe is, maken we in de nieuwsbrief dan ook een verbinding met een eerder gepubliceerd artikel. In de eerste editie vestigen we de aandacht op een bijdrage uit 2019 over gezondheidsverschillen. In de coronatijd is gebleken hoe actueel dit thema nog altijd is.

Burgerwetenschap

TvZ 5 verschijnt in oktober. Het dossier van dit nummer gaat over burgerwetenschap. Een tipje van de sluier opgelicht: ook verplegingswetenschap wordt vaak uitgevoerd door onderzoekers die hun methoden loslaten op cliënten. Dit gebeurt bijvoorbeeld door hen te bevragen in interviews of via vragenlijsten, door hen te observeren of door metingen bij hen te verrichten.

Steeds vaker krijgt de cliënt, in het dossier ‘burger’ genoemd, een veel actievere rol in zowel de opzet van onderzoek als de daadwerkelijke uitvoering. De gedachte daarbij is dat op deze manier een beter beeld van de werkelijkheid wordt verkregen. Het dossier uit de volgende TvZ geeft een aantal voorbeelden, die mogelijk tot inspiratie dienen voor alle verpleegkundigen die graag onderzoek willen doen om de praktijk te verbeteren.

Collega’s abonneren

Heeft u zich nog niet aangemeld door de gratis TvZ-nieuwsbrief? Doe dit via www.tvznext.nl/nieuwsbrief/. Vergeet vooral niet dit adres door te sturen naar uw collega’s, die op deze manier ook gemakkelijk op de hoogte kunnen blijven van de stand van zaken in ons beroep.

Marian Adriaansen
Algemeen hoofdredacteur TvZ