Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundig onderzoekers ontvangen LMNR-certificaat

adriaansen

Achttien gepromoveerde verpleegkundig onderzoekers hebben een certificaat ontvangen na afronding van het LMNR-postdocprogramma.

Foto: smolaw11 / stock.adobe.com

Van jeugdgezondheidszorg tot palliatieve zorg. Van transplantatiezorg tot delier op de IC. Van mantelzorg tot interprofessioneel opleiden. Achttien verpleegkundige onderzoekers hebben eind februari het getuigschrift ontvangen van het 2-jarige programma Leadership Mentoring in Nursing Research (LMNR). Het doel van dit programma, dat de tweede lichting afleverde, is meer groei van toonaangevende onderzoekers binnen verplegingswetenschap in Nederland, met meer academische functies voor postdoctorale verpleegkundig onderzoekers.

Kwaliteiten benutten

Zo wordt een toekomstige generatie van verpleegkundig leiders gestimuleerd en begeleid om kwaliteiten daadwerkelijk te benutten. Gedurende het programma zijn verschillende thema’s behandeld, zoals leiderschap- en persoonlijke/professionele ontwikkeling en nationale en internationale samenwerking in onderzoek en subsidies. In het verlengde van hun eigen onderzoek versterkten de deelnemers de samenwerking met onderzoekscentra in het buitenland. Iedere deelnemer kreeg tijdens de opleiding een toonaangevende mentor ter ondersteuning. Samen met de mentor hebben de deelnemers tijdens de opleiding een ontwikkelplan voor hun leiderschapsvaardigheden en onderzoekslijn opgesteld.

Hier lees je waarvoor het onderzoekshart van de verpleegkundige onderzoekers klopt en hoe zij praktijk, onderwijs en onderzoek verbinden.