Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

1Hoofdredactioneel | Marian Adriaansen

adriaansen
TvZ Next

Het is 131 jaar geleden dat TvZ als Tijdschrift voor Ziekenverpleging voor het eerst werd uitgebracht als vakblad voor en door verpleegkundigen. In het begin schreven dokters de meeste artikelen. Inmiddels zijn verpleegkundige auteurs in de meerderheid en is de ondertitel sinds enkele jaren ‘verpleegkunde in praktijk en wetenschap’.

Dit geeft aan dat we in dit magazine juist proberen die praktijk te verbinden met wetenschap. Internationale onderzoeksartikelen zijn immers niet altijd beschikbaar en soms moeilijk toegankelijk voor verpleegkundigen, zodat veel onderzoeksresultaten niet bekend zijn en te weinig landen in de praktijk.

Bovendien vindt de verpleegkundige praktijk plaats in een maatschappelijke context, die voortdurend verandert. Van oudsher willen we die actualiteit graag duiden om te kunnen begrijpen hoe ons vak zal veranderen en welke vorm en betekenis onze beroepsuitoefening in de toekomst zullen hebben. Voor die verbinding en die duiding willen we graag een breder lezerspubliek bereiken.

Vanaf oktober is het daarom mogelijk je te abonneren op een digitale variant, in de vorm van TvZ Next. Daarnaast blijft de vertrouwde papieren versie gewoon bestaan. De artikelen en columns van een papieren nummer zullen verspreid over de twee maanden vóór deze publicatie wekelijks al online worden gepubliceerd en zo beschikbaar komen voor abonnees van beide varianten.

Daaraan gekoppeld verschijnen ook de nieuwsberichten wekelijks. We verwachten zo (aanstaande) verpleegkundigen nog beter te kunnen informeren en van dienst te zijn. Nog steeds als vakblad voor en door verpleegkundigen.