Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 1056 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

De meetlat | De Q-methodologie

Er zijn recent verschillende studies in de verpleging met Q-methodologie uitgevoerd. Toch is deze methode relatief onbekend. Hieronder volgen de belangrijkste kenmerken.

Onderzoek | Relationeel leiderschap voor behoud verpleegkundigen

Welke invloed heeft het relationeel leiderschap op het behoud van verpleegkundigen?

Onderzoek | Hoe beïnvloedt patiëntenfeedback het leerproces van studenten?

Feedback gegeven door patiënten heeft een positieve impact op het leerproces en de vaardigheden van studenten.

Student | Herkennen palliatieve fase ouderen met hartfalen

Om tijdig passende zorg te kunnen geven is het vroegtijdig herkennen van en anticiperen op de palliatieve fase bij ouderen met hartfalen noodzakelijk. Susan van Heuveln onderzocht welke palliatieve screeningsinstrumenten en mogelijke bijbehorende interventies geschikt zijn om effectief in te zetten door (wijk)verpleegkundigen.

Onderzoek | EBP in het verpleeghuis: het EVIDENCE-project

Om het werken met EBP in zorgteams in verpleeghuizen te stimuleren is het EVIDENCE-project opgezet. In dit artikel willen we inzicht geven in het doel, de opzet en metingen binnen het EVIDENCE- project. Daarnaast delen we de resultaten van de voormeting die in dit project is uitgevoerd.

Column | Cecile aan de Stegge

100 jaar wettelijke bescherming verpleegkundige diploma's.

Dossier Gezondheidsverschillen | Brug tussen oudere migranten en zorg en welzijn

Sleutelfiguren kunnen als bruggenbouwers tussen oudere migranten en zorg- en welzijnsvoorzieningen een belangrijke rol spelen. Vooral in het meer toegankelijk maken ervan.

Dossier Gezondheidsverschillen | ‘Sorry zuster, ik ben mijn bril vergeten’

Verpleegkundigen, artsen en andere zorgverleners zien zich soms geconfronteerd met laaggeletterde patiënten zonder dat zij zich daarvan bewust zijn. Het netwerk mProve, een samenwerkingsverband van vijf topklinische ziekenhuizen, beijvert zich voor die bewustwording.

Goede zorg en ondersteuning voor iedereen!

Verpleegkundigen hebben regelmatig te maken met patiënten die niet goed kunnen lezen of schrijven of niet gezondheidsvaardig zijn. Het is belangrijk dat verpleegkundigen deze patiënten herkennen en hun communicatie en zorg goed afstemmen op de vaardigheden van patiënt of cliënt. Dat vraagt om doorzettingsvermogen, nieuwsgierigheid en creativiteit.

Dossier Gezondheidsverschillen | Een patiëntenportaal voor iedereen

In 2020 zijn zorgaanbieders wettelijk verplicht om burgers digitaal inzage te geven in hun dossier. Er zijn nu al ziekenhuizen die dossiers digitaal openstellen voor hun patiënten. Maar met het 'hebben' van een portaal ben je er nog niet, volgens Eline Heemskerk en Eveline van Dorp, projectleiders van het programma eHealth4ALL bij Pharos. 'Wil je voordeel halen uit je portaal voor de organisatie én de patiënt, dan is het belangrijk dat het toegankelijk is voor iedereen.'

Verfijn de zoekresultaten

  • Filter op categorie