Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 1064 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Verpleegkundig leiderschap
Zeggenschao Onderzoek &praktijk

Onderzoek | Aan zet voor zeggenschap

20 verpleegkundigen van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis konden met eigen verbeterideeën aan de slag gaan dankzij een subsidie vanuit het Landelijk Actieplan Zeggenschap en Veerkracht.
Robbert Gobbens TvZ

Interview | Robbert Gobbens: ‘Prof in professionalisering’

Een professional is iemand die zich in elk geval ontwikkelt op het vlak van toewijding, vakbekwaamheid en lerend, samenwerkend en onderzoekend vermogen. Aldus Robbert Gobbens.
Kwaliteit

Verpleegkundig specialist in de anderhalve lijn

Verpleegkundig specialisten zijn in de anderhalve lijn cruciaal voor het leveren van passende zorg. We beschrijven de professionele identiteit van de VS, en ook vraagstukken en het ideaalbeeld, met als doel hun rol, visie en positionering verder vorm te geven.
Verpleegkundig onderzoek

Een actueel promotieonderzoek uitgelicht | Vooruitgang in de wijkzorg

Bespreking van het proefschrift van Jessica Veldhuizen over vooruitgang in de wijkzorg.
Beleid

Uitgelicht | Verantwoord antibioticagebruik

Deze studie onderzocht welke activiteiten, zoals voorgesteld door de internationale verpleegkundige organisaties, verpleegkundigen in de directe patiëntenzorg uitvoeren bij antibioticagebruik.
Kwaliteit

Column Marie-Josée Smits | Delicaat evenwicht

Als gespreksleider moreel beraad hoor ik regelmatig over dilemma’s: zoektochten naar een evenwicht tussen veiligheid en menswaardigheid. Dan blijkt steeds weer dat een oplossing om beide te respecteren, alleen kan worden gevonden door je te verdiepen in de unieke behoeften en waarden van een cliënt.
Verpleegkundig onderzoek

Student | Bewust stoppen met eten en drinken

Silvie van de Ven onderzocht binnen een team technische thuiszorgverpleegkundigen wat zorgverleners op alle niveaus nodig hebben om passende zorg te geven aan cliënten die er bewust voor kiezen te stoppen met eten en drinken om het levenseinde te bespoedigen.
Beleid

Winst halen met (minder) verslaglegging

Wanneer is verpleegkundige verslaglegging functioneel en wanneer niet?
Beleid

Dossier Continuïteit van zorg | Concept aanpassen voor de toekomst

Een langdurige relatie tussen patiënt en zorgverlener wordt steeds minder vaak mogelijk. Dat dwingt ons het concept continuïteit van zorg opnieuw betekenis te geven.
Beleid

Dossier Continuïteit van zorg | Psychosociale zorg in de keten

Bij een patiënt na een beroerte moeten zorgverleners zich niet alleen richten op wat zij zelf doen. Ze dienen ook aandacht te hebben voor de andere zorgmomenten in het revalidatieproces én het dagelijks leven van de patiënt.

Verfijn de zoekresultaten

  • Filter op categorie