Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zó maak je makkelijker een zorgplan

adriaansen
Handig: Bohn Stafleu van Loghum heeft een digitale tool ontwikkeld waarmee het eenvoudiger wordt een zorgplan te maken. De naam: NNN Pro.

Veel (wijk)verpleegkundigen die een zorgplan maken, gebruiken hiervoor de classificaties Nanda, NIC en NOC. Daarbij stellen ze op basis van de diagnose een beoogd resultaat en gerelateerde interventie(s) vast voor de individuele patiënt. Meestal is het niet eenvoudig om bij het klinisch redeneren tot een goede keuze te komen. Dat heeft te maken met de veelheid aan beschikbare diagnoses, interventies en resultaten; de verpleegkundige moet veel zoeken in de beschikbare handleidingen, vaak in losse boeken en/of apps.

Voortaan hebben verpleegkundigen Nanda, NIC en NOC volledig geïntegreerd beschikbaar in een digitale tool die is ontwikkeld door Bohn Stafleu van Loghum. NNN Pro vereenvoudigt het maken van een zorgplan.

Beter passend

Nadat je een anamnese bij een patiënt hebt afgenomen, kun je de standaardroute volgen en beginnen bij een mogelijke diagnose. Het scherm toont een aantal alternatieven, waarbij je aan de hand van de toelichting kunt kiezen welke van toepassing is. Vervolgens toont de tool gerelateerde doelstellingen en, na het bepalen van je keuzes hierin, mogelijke interventies en acties.

Realistische uitkomsten

Zo gaat het natuurlijk niet altijd. In de thuiszorg kan je bijvoorbeeld worden gevraagd iemands blaaskatheter te verwisselen, zonder dat duidelijk is waarom de patiënt die heeft. Dan kun je starten bij de interventie en vervolgens in je klinisch redeneerproces op zoek gaan naar een passende verpleegkundige diagnose, op basis waarvan je realistische doelstellingen kunt bepalen.

Je weet bij deze tool zeker dat je helemaal actueel bent, want NNN Pro maakt gebruik van de laatste versies van de Nanda, NIC en NOC.

Gratis proefabonnement

Kijk hier voor meer informatie of een gratis proefabonnement.